Orthodontie is een 4-jarig durende specialisatie. De orthodontist heeft eerst een 6-jarige studie tandheelkunde gevolgd en vervolgens een specialisatie van vier jaar. Zo heeft de orthodontist zich gespecialiseerd in het optimaliseren en verplaatsen van tanden en kaken door middel van een beugel. Na het afronden van tandheelkunde en de specialisatie orthodontie mag je jezelf orthodontist noemen. Orthodontisten zijn ingeschreven in het BIG register en in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialisten (STS).

 

De kosten voor een behandeling zijn bij zowel orthodontisten als tandartsen gelijk. Een keuze voor een orthodontist ligt dus voor de hand. Elke vijf jaar moet een orthodontist zich laten herregistreren. Om daarvoor in aanmerking te komen moet de orthodontist aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Wie staat achter Alfaortho

Shahad Al Fartousi; MSc

De orthodontist

In 2011 heb ik de 5-jarige opleiding tot tandarts aan de ACTA (Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam) afgerond. Ik heb gewerkt als tandarts in verschillende praktijken. Mijn passie voor orthodontie heeft ertoe geleid om aan de specialisatie tot orthodontist te beginnen in 2012. Na vier jarige opleiding tot specialist heb ik mijn opleiding orthodontie aan de ACTA afgerond. BIG-nummer: 99914930302

Klik hier om verder te lezen

Rachelle den Engelsman

Orthodontie-assistente

Ik heb mijn diploma tandartsassistente behaald en in ALFAORTHO ben ik opgeleid tot orthodontie-assistente. Ik vind mijn werk erg leuk omdat ik altijd in contact ben met mensen, maar ook zelfstandig bezig ben. Het is erg leuk om te zien hoe mensen voor het eerst komen en hoe ze tevreden naar huis gaan.

Osama Ahmed

Orthodontie-assistente

Na een aantal jaar oriënteren in de mondzorg/tandheelkunde ben ik nu met veel plezier werkzaam bij AlfaOrtho. Ik voel mij erg op mijn plek in het team van AlfaOrtho, waar professionaliteit, samenwerken en optimisme centraal staat. Aan het einde van mijn werkdag haal ik voldoening uit de tevredenheid van de patiënten, die uiteindelijk met een mooie, grote glimlach de praktijk zullen verlaten.

Vandhana Ganeshi

Orthodontie-assistente

Na vijf jaar als administratief medewerkster gewerkt te hebben besloot ik dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Een nieuw avontuur waar ik mij volledig in zou kunnen storten. Met volle inzet mag ik weer al die leuke patiënten te woord staan en helpen. Elke dag is voor mij een nieuwe uitdaging.

Leonie ter Elst

Balie-assistente

Kayleigh den Exter

Orthodontie-assistente