Pijn of een ander ongemak?

Als je pijn hebt ben je welkom om langs te komen in de praktijk. Hiervoor moet je wel eerst telefonisch een afspraak maken. Indien je een losse bracket (slotje) hebt kan dit meestal wachten tot de volgende controle afspraak. Geef dit wel telefonisch aan ons door, zodat wij er bij de volgende controle afspraak rekening mee kunnen houden.

Zelf verhelpen

Soms zijn er klachten die je zelf kan proberen te verhelpen. Hieronder vind je wat suggesties.

Elastiekjes zijn op

Zijn je elastiekjes op? Loop dan even binnen in de praktijk. Je hoeft hiermee niet te wachten tot je volgende controle afspraak.

Waarom een beugel

Spoedeisende pijnklacht

Heb je een spoedeisende pijnklacht als onze praktijk gesloten is en is het een klacht die je zelf niet kunt oplossen, bel dan het volgende telefoonnummer: 06-42924313.

Ortho-EHBO voor losse (uitneembare) beugel

De beugel is kapot of doet pijn

Laat de beugel uit en maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

De beugel is kapot, maar u kunt hem nog wel dragen

Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons.

De beugel drukt op het tandvlees

Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.

Ortho-EHBO voor vaste beugel

Er prikt iets in de wang of de tong

Knip met een klein tangetje of een nagelknipper het uitstekende stukje draad af. Lukt dit niet, bedek dan het irriterende deel van de beugel met was (of suikervrije kauwgom). Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons.

Er zit een bracket (slotje) los

Stoort het niet erg? Laat het dan zo zitten en bel voor een afspraak. Stoort het wel? Doe er dan een bolletje was (of suikervrije kauwgom) op en bel voor een afspraak. Is een slotje er helemaal af, bel dan naar de praktijk.

Er zit een ringetje (bandje) om de kies los

Heeft u last van het ringetje? Bedek het met was of suikervrije kauwgom. Stop met het dragen van de elastieken als die aan het losse ringetje vastgemaakt zouden moeten worden. Heeft je een buitenbeugel? Laat deze dan uit. Laat het loszittende bandje gewoon zitten en bel voor een afspraak.

Ortho-EHBO voor spalk

Een spalk is een draad die aan de achterkant van de voortanden wordt geplaatst.

De spalk zit los of is gebroken

Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om de spalk te laten repareren. In het weekend mag je het draadje er eventueel uittrekken of een stukje ervan afknippen. Als het Gooi een los draadje niet weg!